Snow Almond
200 gm butter
100 gm gula castor
1 sudu besar shortening
1 sudu teh esen kopi (saya gunakan nescafe dicampur 1 st air panas..boleh tambah 1st lagi nescafe kalau suka rasa kopi yg kuat)
1 biji kuning telur
Bahan-bahan B
220 gm tepung
70 gm tepung ubi (asal tepung jagung)
50 gm nestum kisar halus
50 gm nestum kisar halus
30 gm susu tepung (saya guna 50 gm - sebarang jenis tepung susu)
Bahan-bahan C
300 gm coklat compound
serbuk roti warna putih secukupnya
Cara:
Butter,shortening dipukul dengan senduk kayu hingga kembang
Masukkan telur,esen kopi,pukul sebati
Masukkan bahan2 kering..gaul sebati
Canai doh ikut ketebalan yg disukai.Terap dan bakar dalam loyang yg dialas kertas minyak
Bakar 15 minit atau sehingga masak
Sejukkan betul2
Cairkan coklat secara double boil.
Celup biskut dan gelekkan atas serbuk roti.
Bakar 15 minit atau sehingga masak
Sejukkan betul2
Cairkan coklat secara double boil.
Celup biskut dan gelekkan atas serbuk roti.
No comments:
Post a Comment